Чиста случайност е искането за смяна на външния министър след

...
 Чиста случайност е искането за смяна на външния министър след
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Чиста случайност е искането за смяна на външния министър след моето изказване

 Чиста случайност е настояването за промяна на външния министър след моето изявление, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
" Виждам, че доста хора се пробват да се упражняват върху нещо, което не схващат. Казах, че не утвърждавам външния министър на партийно заседание пред симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които бяха гневни от назначенията в служебното държавно управление ", разясни Бойко Борисов.
 
" Казват, че кабинетът е на ГЕРБ, а майка на кмет от Политическа партия е министър, означи той и посочи, че е чиста случайност това, че е заменен външният министър. През деветте месеца ГЕРБ дава отговор за външната политика посредством Мария Габриел и посредством мен, като ръководител на външната комисия, желаеме тази линия да продължи ”, съобщи още Борисов.

Половината министри в служебния кабинет са от Политическа партия и Демократична България. Като прибавим и митници и данъчните - какъв брой хора бяха изчегъртани, посочи Борисов.
От първия ден не съм склонен освен с външния министър, а и с доста други назначения. Абсолютно съвпадане е желаната промяна на външния министър, разкри водачът на ГЕРБ.
 
" В тежката геостратегическа обстановка, би трябвало да имаме доста устойчиво държавно управление, посочи той и изясни, че има политически сили, които могат да носят отговорност в Народно събрание. Движение за права и свободи и тогава и в този момент в никакъв случай не са взели участие и са нямали министри или зам.-министри. Но в този момент приканвам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното, тъй като другояче ще се получи неприятно отроче. Но би трябвало да имаме виновен парламент. Не може да желаеме от Нинова, Костадинов и Тошко Йорданов да поддържат служебното държавно управление. Парламентът носи политическа отговорност за служебното държавно управление и по тази причина се обръщам към сътрудниците, които гласувахме Конституцията и тогава си говорехме, че ще бъдем един блок в идващите 10 години ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, настоя Борисов.
 
" Последните 9 месеца ГЕРБ е носел 1000% отговорност за външната политика на България посредством яркото лице Мария Габриел. Искам това, за което сме се борили да се продължи. За защитата също в този момент носим отговорност. "

Борисов упорства доктрината на досегашното постоянно държавно управление да бъде продължена. " Затова споделих, че за защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като не мога да не кажа, че ген. Запрянов е водещ наш специалист ", изясни той.
 
" Призовавам сътрудниците от Политическа партия и Демократична България и на Петков му поисквам всичко най-хубаво, тъй като през днешния ден има рожден ден - още не съм му се обадил, тъй като нямам телефон... желая доста ясно да стане, че философията на тази Конституция беше направена по този начин, че трите партии в този блок - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ да носят отговорност откакто се реалокира тежестта за избора на длъжностен кабинет от президента в Народното събрание.
 
Нека бъдат общителни и сътрудниците Петков, Христо Иванов и Пеевски да не се махат и да не споделят толкоз елементарно, че не носим отговорност от това, което сътворихме! Да, носим отговорността! ", отсече водачът на ГЕРБ и продължи:
" Помня държавните управления на господин Радев, които сключваха интернационалните контракти и участваха в интернационалните срещи. В сегашната обстановка би трябвало да имаме доста устойчиво държавно управление.
 
В първите дни на зачатието на новата Конституция аз бях там и за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отхвърли и Пеевски предложи Атанас Славов - какви са причините - не знам. Славов одобри, пристигна и след това сътворихме това ".
 
" Призовавам ги - с цел да не ни се смеят хората това, което подкрепихме трите партии, да бъдем на висотата и отговорността на сътвореното, тъй като другояче ще се получи неприятно отроче, а в тази ситуация може да бъде и една добра Конституция, само че би трябвало да има виновен парламент ".
 
Борисов бе безапелационен, че отговорност за този длъжностен кабинет носи Народното събрание. " Когато гласувахме Конституцията си говорихме, че 10 години ще бъдем един блок Политическа партия,ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие и никой не се притесняваше от коя партия е ", призна водачът на ГЕРБ. Той призна, че Даниел Митов е ярка политическа фигура, само че такива са и Спецов и Гвоздейков.
 
" Даниел Митов е ярка политическа фигура, каквато е Габриел, какъвто е Спецов, какъвто е Гвоздейков. Искам външната политика да бъде обезпечена. Предложих, с цел да не се лашне страната, двата темела - Асен Василев за финансите и Мария Габриел за външните работи да останат, не стана това. Хайде малко да се успокоим. Ако назначат Митов, ще кажем, че носим отговорност за външната политика. Ще подкрепим всичко за модернизацията на армията, това мога да кажа ”, акцентира Борисов.
 
" С господин Вътев имам доста положителни връзки и за тези смени нито желая да знам, нито знам. Когато Народното събрание е променял с предумисъл от президентската институция контролът на служебното държавно управление да пристигна в Народното събрание, партиите в този момент би трябвало да си понесат отговорността ”, добави Борисов.
 
Когато се избираха регулаторите, да вземем за пример Българска народна банка, Димитър Радев пристигна от МВФ и Съединени американски щати и го избрахме като утвърден специалист. И виждате, че няма рецензии към тях. Тогава Движение за права и свободи и Политическа партия предложиха ярки партийни кандидатури за Българска народна банка. Разпределиха си другите регулатори и за ГЕРБ остана Сметната палата. Президентът избра Главчев от всички регулатори - единственото останало за ГЕРБ. "
 
" Най-лесно е и аз да кажа " Абе, я си гледайте работата... който желае да дава отговор " и след това какво - да заварим още по-счупена страна ", отсече ядосано Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР